woensdag 19 januari 2011

Pastaschotel

Ik kan mezelf soms flink uitlachen; om wat ik denk, wat ik wil, maar vooral om wat ik doe. De laatste twee weken van het studieblok zijn aangebroken wat inhoudt dat we deadline na deadline hebben. In deze drukke dagen verandert de stress bij mij vaak in een ontzettend lage concentratieboog en leuk gerommel is het gevolg. Blogs lezen, foto's uitzoeken, toch maar de stofzuiger door mijn 6m2 halen en recepten uitzoeken. Gister, de dag voor een moeilijk frans tentamen, heb ik dus lekker Allerhandes lopen doorbladeren, boodschapjes gedaan en uiteindelijk zelf een pastaschotel bedacht en gemaakt. Hij was echt heerlijk, maar ik vrees dat mijn tentamenuitslag helaas niet in die buurt komt...

Recept

- 400 g pasta
- 500g verse spinazie
- 2 preien
- 2 groene paprika's
- 1 blik gepelde tomaten
- 200 g geitenkaas
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje
- italiaanse kruiden
- olijfolie


Verwarm de oven voor op 180C. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een grote pan in olijfolie. Snijd de prei en paprika klein en voeg die toe, was dan de spinazie en voeg die ook toe. Laat het geheel slinken en voeg dan de gepelde tomaten in stukjes toe, samen met een verkruimeld bouillonblokje, italiaanse kruiden en een snuf peper. Kook intussen de pasta halfgaar en giet die dan af. Verdeel de pasta over een ovenschaal, spreid de saus er over heen en verkruimel de geitenkaas er boven. Zet de ovenschaal zo'n 25 minuten in de oven. De schotel is klaar als de pasta gaar is en de geitenkaas mooi krokant.

3 opmerkingen:

mama zei

Nou wie weet helpt het wel tegen de stress om juist wat anders te doen.

WtK zei

Willem vraagt: en hoe ging je tentamen?

Daphné zei

Ja mijn eerste reactie! (misschien is het niet de eerste, maar in ieder geval feedback.) Goed zo Liesje, soms moet je even je prioriteiten herschikken :) Ik heb gisternacht in plaats van doorgehaald voor WMB tentamen mijn studieschema gemaakt en een universiteit voor study abroad uitgezocht. Israel it will be! En nu ga ik in plaats van wetenschapsfilo jouw blogje lezen :)