Vispakketjes
Het drupt en het drupt. Weg is de zomer, goedendag herfst. Ik weet niet wat het is, maar meestal als ik een receptje wil posten, begin ik eerst over het weer te praten. Eten en weer, twee van de belangrijkste zaken in het leven. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden? In zeker opzicht wel. Het zit in de natuur van de mens om zijn voedsel aan te passen aan het seizoen. Boerenkool is een wintergroente en daardoor zit het in ons systeem om met koude dagen weg te kruipen met een bordje boerenkoolstampot. Natuurlijk is het ook een zware maaltijd en in de zomer, wanneer de bikini's de helft van de tijd de verhulling zijn, trekt dat toch niet zo. Geef mij dan maar een lichte salade of iets "Mediterraans". Zo was het dit weekend nog even echt zomer en kreeg ik heel veel zin in zomerse maaltijden. Na twee dagen barbecue besloot ik de derde, en laatste, mooie dag af te sluiten met Italiaanse vispakketjes. Heel simpel, heel snel, heel lekker.
Recept
- 1 ciabatta
- 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
- 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 600 g kabeljauwfilets
- 4 eetlepels pesto alla genovese
Oven voorverwarmen op 220 °C. Ciabatta in oven afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Olijven grof snijden en met groenten mengen. Olijfolie en azijn erdoor mengen en naar smaak met zout en peper bestrooien. Groenten op midden van 4 licht ingevette stukken aluminiumfolie van 30 cm verdelen en kabeljauw erop leggen. 1 el pesto op elke vis scheppen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Folie dichtvouwen en goed dichtknijpen. Foliepakketjes in midden van oven in ca. 15 min. gaar stomen. Foliepakketjes elk op bord leggen en aan tafel openen. Ciabatta in stukjes erbij geven.
1 opmerking:
Heerlijk was het, zelfs onze lastige eters vonden het lekker!
Een reactie posten