woensdag 2 november 2011
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes ja, simpel en o zo lekker. Af en toe voel ik me wel een omaatje met mijn pannetjes op het gasfornuis en de theepot op tafel. In het huis verzamelen zich dan geuren. Fruit, kaneel, herfst. Jummie! Mijn laatste creatie was stoofpeertjes, ter afwisseling van de ladingen appelmoes.
Recept voor stoofpeertjes
Stoofpeertjes kan je op heel veel manieren bereiden, maar de basishandelingen zijn simpel. Snijd de peertjes in vieren, verwijder het klokhuis en schil ze. Doe de kwartjes in een pannetje met een bodempje water. Voeg dan een theelepel kaneel of een kaneelstokje toe en zet de pan op een laag vuurtje. Laat dit een half uurtje pruttelen. Voeg dan een schepje suiker of vanillesuiker toe, en eventueel een scheutje port of grenadine om de peertjes rood te kleuren. Laat ze dan nog eens een half uur tot een uur pruttelen totdat ze goed gaar zijn. Serveer ze zo of met vanillevla of met (kaneel)ijs.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Ja, grenadine of port is beter dan wijn!
Een reactie posten