zondag 15 januari 2012

Cake on Sunday


Sunday morning, daar hou ik wel van. Op mijn perfecte zondag duurt de morgen tot een uurtje of vijf waarna de Sunday evening begint. De hele dag een beetje thuis rommelen met de vredigheid die een zondag kan brengen. Ook kan ik heel gelukkig worden van een rustige zondag waar alleen schoolboeken op de planning staan, zoals vandaag. Een ontbijtje, Billie Holiday en Aretha Franklin op de achtergrond, een pot thee, warme sokken en dan lezen en typen maar. Af en toe een rondje lopen, nogmaals de fluitketel laten fluiten en dan ter ontspanning een perentaart in elkaar draaien. Voor straks na het leren, bij nog meer thee. Jamjam!


Recept voor Perentaart
  • 150 g roomboter
  • 150 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 peren
  • boter om in te vetten
Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien. Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

1 opmerking:

mama zei

Wat ziet hij er prachtig uit! Ik ga hem ook weer eens maken nu we weer een oven hebben.