Cake on Sunday
Sunday morning, daar hou ik wel van. Op mijn perfecte zondag duurt de morgen tot een uurtje of vijf waarna de Sunday evening begint. De hele dag een beetje thuis rommelen met de vredigheid die een zondag kan brengen. Ook kan ik heel gelukkig worden van een rustige zondag waar alleen schoolboeken op de planning staan, zoals vandaag. Een ontbijtje, Billie Holiday en Aretha Franklin op de achtergrond, een pot thee, warme sokken en dan lezen en typen maar. Af en toe een rondje lopen, nogmaals de fluitketel laten fluiten en dan ter ontspanning een perentaart in elkaar draaien. Voor straks na het leren, bij nog meer thee. Jamjam!
Recept voor Perentaart
- 150 g roomboter
 - 150 g fijne suiker
 - 1 zakje vanillesuiker
 - 200 g bloem
 - 3 eieren
 - 2 peren
 - boter om in te vetten
 
Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met  handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een  eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg  over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis  verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne  peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het  midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje  uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30  minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill  voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien.  Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten  karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 opmerking:
Wat ziet hij er prachtig uit! Ik ga hem ook weer eens maken nu we weer een oven hebben.
Een reactie posten