maandag 4 juni 2012

Waar is de zomer?

Lieve lezers, waar is de zomer gebleven? Sinds ik afgelopen woensdag mijn laatste tentamen heb gemaakt en nu opeens wat meer tijd heb, is het weer omgeslagen. Woensdagochtend dook ik nog als een hippie in de Maarsseveenseplassen om met Sandra een ochtendzwem te doen. Het was fris buiten en stiekem zag ik het water helemaal niet zo zitten, maar eenmaal zwemmend was het het meest fantastische wat ik had kunnen doen. Terwijl de vogeltjes kwetterden en de zon langzaam doorbrak, zweefden wij door het heerlijke water. Die middag, na mijn tentamen, was het ook nog lekker. Zonder vestje op de fiets, haren door de wind. Vanaf die avond begon het echter te regenen met als dieptepunt gisteren. Waar was de zon op mijn vrije zondag? Waar was de warmte in het eerste weekend van juni? 

Ik weet het, ik zeur over het weer, net zoals de rest van Nederland doet. Wanneer de zon niet schijnt en de water plenst, moet je je dan uit het veld laten slaan? Moet je je dan aan de winterse truien wagen? Nee dat moet je niet doen. Ik heb gewoon een zomerse maaltijd gekookt, een zomers boek bekeken en zomers gele verf uitgezocht voor mijn nieuwe kamer. Come on shiny! 



Recept voor limoenkip

Limoenkip met olijvenmayo werd het. Jam. Heel zomers. Ook heel lekker naast de panzanella die ik vorig jaar publiceerde. Dat recept vind je hier.  

  • 1 limoen
  • 1 takje rozemarij
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl chilipoeder
  • 5 el olijfolie
  • 400 g kipfilet, in stukken
  • 1 potje zwarte olijven
  • 2 ansjovisfilets
  • 5 el mayonaise
  • 1 el zonnebloemolie
Halveer de limoen en pers beide helften uit. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de knoflook, paprikapoeder, olijfolie en de helft van het limoensap. Voeg peper en zout toe. Schep de kip erdoor en laat afgedekt in de koelkast 2 uur marineren. 
Snijd de olijven grof en de ansjovisfilets heel fijn. Meng met de mayonaise en het overige limoensap, en breng op smaak met peper. 
Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de spiesjes in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de mayonaise en eventueel dus de panzanella!
 

1 opmerking:

mama zei

Een heerlijke maaltijd!