woensdag 16 september 2009

De BakkerswinkelWat te doen als je twee uur moet wachten op je volgende college en de herfst echt is begonnen? (lees: het regent). De bieb in om nog wat aan je studie te doen? Helaas die zit helemaal vol en al helemaal als je met z'n drieën bent, is er geen plaats. De kantine dan maar? Nee die stinkt naar de keuken van een bejaardenhuis en zit bovendien ook vrij vol.. De Bakkerswinkel dan maar: nog net een beetje plaats, heerlijke geuren van verse taart en genoeg om naar te kijken, als je boek toch niet echt interessant blijkt te zijn.

De Bakkerswinkel ligt bij de Drift, in hartje Utrecht. Ze hebben een "meeneemwinkel" en een café. Boven kan je zitten aan kleine houten tafeltjes, lekker turend door de ramen, maar wel heel krap. Ook kan je beneden zitten, waar je in een soort kelder belandt. De muren zijn vrij ruw, het ligt zorgt voor een gezelliggrot gevoel en overal staan lekkere bankjes en tafeltjes. Bovendien is het er altijd vol rond lunchtijd.

De kaart is niet groot en niet klein: lekkere sandwiches, heel veel soorten thee, een paar soorten taart en dingen als brownies, boterkoek en scones. Vanwege het harde studeren stonden we ons toe om iets lekkers te nemen naast de koffie en thee. De cappuccino is trouwens perfect! In Nederland krijg je altijd heel luchtig en dik schuim op de koffie, terwijl de Italiaanse cappuccino juist romig schuim heeft. Bij de Bakkerswinkel is het ook lekker romig en bovendien krijg je als je geluk hebt ook nog een hartje in het schuim!

Ik heb verder de scones uitgeprobeerd, want thuis scones bakken lukt me nooit. Nou verrukkelijk! Vers, knapperig, geserveerd met huisgemaakte jam en echte clopped cream. Een heerlijk traktatie bij al dat zware werk, want gewerkt hebben we echt wel! De sfeer is druk, maar toch ook rustig en kalmerend. Bovendien word je echt niet raar aangekeken als je je boeken openspreidt. Wel wordt er van je verwacht dat je niet alleen koffie of thee bestelt als je dan toch twee uur blijft plakken. Ach, dat vinden we niet erg, toch?!

4 opmerkingen:

Lidi zei

Klinkt heerlijk allemaal!

mama zei

Hier wil ik ook heen! Het ziet er ook zo mooi uit met al die broodjes en taartjes in de kast.

Lidi zei

Ja, zo lekker ouderwets!

Je zusje zei

Ziet er echt lekker uit.. :)