zondag 6 september 2009

En hoe is het?

Ja, hoe is het met mij? Even tijd voor een kort en persoonlijk stukje. Vorige week is het collegejaar in Nederland van start gegaan; ook voor mij betekent dat weer de banken in. Weer? Nee eigenlijk niet, want ik ben weer zo'n schattige eerstejaars. Introweek, kamp, foute feestjes, kennismakingscolleges en jawel, college voorbereidingen. Vrijdag kwam ik brak terug van een driedaags kamp in Someren, met TCS (Taal en Cultuurstudies) om me vervolgens in de boeken te kunnen storten.
Tien pagina's maken uit de reader, acht pagina's woordjes stampen (uit een boek dat we maandag pas kunnen ophalen..), nog eens acht grammaticaoefeningen (die reader was uitverkocht: "ja ergens volgende week komen ze weer.."), alles maandag af voordat het eerste college begint. Conclusie: ik loop voor mijn eerste college al achter.. Leve de aankomende studievertraging!

De komende tijd zal ik dus heel hard moeten buffelen, want leren is niet meer vanzelfsprekend. Ik moet samen met de rest van mijn studiegenootjes weer even in de flow komen. En zien dat ik het eerste tentamen over drie weken haal (aah! drie boeken grammatica, woordjes en meer).
Bovendien moet ik natuurlijk kennis maken met alle geneugten die de studentenstad Utrecht te bieden heeft. Van het Nederlands Filmfestival (23 sept - 2 okt, ik zit er midden in dus, dagelijk live verslag en recensies van hippe premières) tot karaoke-avonden in de Kneus of ergens anders.

Kortom, het schrijven zal iets minder worden, maar ik zal jullie werelden blijven verbreden met recepten, films en rare anekdotes.

Liefs, Liselotte

2 opmerkingen:

Lidi zei

Klinkt allemaal even spannend!

mam zei

Heerlijk, zo'n nieuw leven in een nieuwe stad en het studeren ... dat komt echt wel goed!