dinsdag 8 september 2009

Italiaanse salade

Elke dag ben ik de laatste tijd in de Albert Heyn te vinden, twijfelend over wat ik nu maar weer voor mezelf zal maken. Pasta, rijst of toch gewoon maar simpel een broodje. Zin om dingen te experimenteren heb ik niet echt, want ja, je bent toch de enige die het eet. Af en toe sms je een huisgenoot en eet je samen. Eerst een uurtje aan de keukentafel discussieren of je nou aardappels gaat bakken of toch thais gaat eten; nog vol ideeen naar de Appie om daar bij de schappen verder te brainstormen. Leuk is dat!
Maar op sommige dagen ben je dus alleen. Neem je dan toch de stoommaaltijd van het huismerk, of een pizza uit de diepvries. Zover is het met mij gelukkig nog niet. Ik ga braaf naar de groentenafdeling en vervolgens naar de pasta of de rijst.
Vandaag had ik tot 5 uur college en na zo'n warme dag had ik helemaal geen zin om te koken. Terwijl een huisgenoot zijn kipsalade openmaakte, ging ik toch een beetje culi doen: italiaanse maaltijdsalade. Lekker, simpel, snel; zittend met "France" en een ipod in m'n oren heb ik buiten op het bankje nog even genoten van het mooie weer en bovendien globaal chapitre 2 doorgespit. Excelent!


Recept

1 student

- 1 tomaat
- stukje paprika
- stukje komkommer
- 1/2 mozarella
- handje pijnboonpitjes
- sla en ook wat rucola
- goede olijfolie (duur maar zeker een investering!)
- rode wijnazijn
- mosterd

Snijd alles in lekkere stukjes. Bak de pijnboonpitjes in een droge koekenpan tot ze lekker beginnen te geuren. Draai een vinagraitte in elkaar, hussel alles door elkaar en pak je collegeboek! Lekker met een broodje (jawel voor de vezels).


5 opmerkingen:

mam zei

Ik zie het helemaal voor me, lekker sla eten op het bankje voor je huis. Heerlijk dat je die buitenruimte hebt om na zo'n warme dag binnen nog lekker even van de nazomer te genieten!

Liselotte Roodbol zei

Met een saai en lastig hoofdstuk genaamd "la territoire de la France".. Tot 22h aan frans gezeten en nu weer de hele dag..

Je zusje zei

Wat saai lijkt me dat,, helemaal alleen en tegen niemand kunnen praten xD

Liselotte Roodbol zei

Ik heb genoeg huisgenoten die heel graag willen praten ;)

Je broertje Jan zei

Lies, ik mis je zo!
xxx