Een van de leukste dingen in de keuken vind ik koken met anderen. Succesrecepten van elkaar leren om die dan later ook weer aan vrienden te kunnen serveren.
Gisteren vierden we met het huis Sinterklaas en een van mijn huisgenootjes ging een recept van haar moeder voor ons klaarmaken: kabeljauw in bladerdeeg. Heel simpel en toch een hele lekkere variatie in mijn rijtje spinazie-feta, gehakt en appel.
Recept
5 personen
- 10 plakjes bladerdeeg
- 5 blokjes kabeljauw (die van de Euroshopper zijn een mooi maatje)
- 1 bakje boursin
Verwarm de oven voor op 180 C en laat het bladerdeeg een beetje ondooien. Leg dan een plakje bladerdeeg op je werkvlak, leg er een blok kabeljauw op en smeer het dik in met boursin. Leg er vervolgens nog een plakje bladerdeeg op en pak de kabeljauw in. Met een vork kan je makkelijk het deeg aandrukken. Doe dit ook met de rest van je ingredienten. Leg dan de pakketjes op bakpapier en laat je kabeljauw in zo'n 50 minuten zachtjes gaar sudderen. Het resultaat: knapperig bladerdeeg met lichte vis die naar romige knoflook smaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten