Over een paar uur kunnen we genieten van pepernoten, chocoladeletters, gemene surprises en Sinterklaas op bezoek in Sesamstraat. Ook moeten we weer afscheid nemen van Dieuwertje Blok en haar Sinterklaasjournaal.
Hulpsinterklazen en pieten gaan voor de laatste keer de make-up in en ik ga nog even snel knutselen aan mijn surprise. En als er nog tijd is, bak zelf lekker pepernoten. Het huis gaat er heerlijk van geuren en de Oud-Hollandse gezelligheid kan na een eigen gebakken pepernoot niet meer stuk!
Recept
- 40 g boter
- 50 g bruine basterdsuiker
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 2 scheutjes melk
- 1 theelepel speculaaskruiden
- snuf zout
Mix de boter zacht met de bruinesuiker, de snuf zout en de kruiden. Meng in een kommetje de helft van het meel en 1 scheut melk. Meng dit door de boter en voeg dan de rest van de melk en het meel toe. Roer dit tot er een licht kleverige deegmassa ontstaat. Maak hele (en dan ook echt hele) kleine bolletjes ervan en leg die op een bakplaat op bakpapier neer. De pepernoten zetten erg uit dus maak ze echt klein en laat voldoende ruimte tussen de bolletjes. Bak de pepernoten in 15 minuten gaar op 170 C. Ze moeten mooi gekleurd zijn en nog een beetje zacht. Laat ze dan afkoelen en uitharden.
Fijne Sinterklaas!
2 opmerkingen:
Jij ook een Fijne Sinterklaas!
Laten we een keer zo'n speculaaspop vorm kopen, dat lijkt me ook leuk en gemakkelijk om te maken!
En nog veel sinterklaasplezier met je studievrienden!
Een reactie posten