zaterdag 9 januari 2010

2010, het jaar van.....

Al negen dagen leven wij nu in de jaren '10. Tijd voor wat 2010 volgens mij gaat brengen op cultureel, literair en culinair vlak. We will see!

Muziek
Bettie Serveert: gitaarpop & jazz uit Arnhem, onder andere op 19 maart te zien in Tivoli
Vampire Weekend: ze stonden gister uitgebreid in de Volkskrant. Dit Indiebandje uit de VS is al een paar jaar op weg in hun thuisland. Met hun nieuwe album gaan zij echter het hart van Europa veroveren
Isbells: Belgen zijn hot. 2009 was het jaar van Milow, 2010 het jaar van Isbells: folk met een Vlaams tintje
En verder van Nederlandse bodem: Laura Janssen gaat verder, Room Eleven maakt een nieuw album...

Film
Op filmgebied, waar kijken we naar uit?? Van 27 jan t/m 7 feb is weer het IFFR in Rotterdam met onze lieve tijgertjes. Daarna het festival in Canns en ook krijgen we natuurlijk weer de Kalveren in het najaar.
In 2010 krijgen veel films weer een vervolg: we gaan naar Narnia, Twilight, het eerste deel van de laatste Harry Potter, SinCity 2.. Van Nederlandse bodem zal er ook weer een groot arsinaal aan films verschijnen. Carice van Houten heeft onder andere zes films op het programma staan, waaronder De gelukkige huisvrouw samen met Waldemar Torenstra.
Op Europees vlak kijken we uit naar Audrey Tautou in Soins complets en Ich und Kaminski met regisseur Wolfgang Becker en acteur Daniel Brühl (beide van Goodbye Lenin)

Food
Op culinair gebied is het altijd moeilijk om te zien wat er gaat komen. Wat veranderd er nu? Voor 2010 denk ik, of hoop ik, dat biologisch eten steeds hipper wordt. Meer flexitariërs, minder uitstervende vis op het bord en meer groente!

En verder??
Van Lowlands tot het Nationaal Ballet met Don Quichot, van het literaire festival Winternachten tot de tentoonstelling in het Rijksmuseum over Avercamp. Reizen, proeven, zien, geloven...

Welkom in 2010!!


3 opmerkingen:

mam zei

Hoe zal je ooit genoeg tijd hebben om alles te zien en te beleven?

Liselotte Roodbol zei

Niet... Had ik maar meer tijd..

Lidi zei

Een heel goed en gelukkig en gezond 2010!