zaterdag 2 januari 2010

Chicken-Leek Pie

Januari.. De feestdagen zijn weer voorbij en het begint weer te vriezen. Ik hou van de winter, maar eigelijk sta ik vanaf de laatste Oudjaarsknallen weer te popelen om zomer. Warme zon, wapperende rokjes en ijs. Helaas duurt de winter niet slechts een maand vol feest, maar tellen januar, februari en maart zeker ook mee. Kortom, ik moet me erbij neerleggen, veel erwtensoep en linzen eten. Vandaag heb ik weer een nieuw wintersrecept uit geprobeerd: Chicken-Leek Pie.


Recept

- 2 kipfilets
- 1 klontje boter
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 300 ml bouillon
- 100 ml crème fraîche
- een scheutje citroensap
- 6 plakjes bladerdeeg
- peper & zout

Snijd de kip in stukjes en bak ze in een braadpan met het klontje boter. Doe dit op laag vuur zodat de kip wit wordt en niet bruin kleurt. Snijd intussen de ui in stukjes en pers de knoflook. Voeg dit toe en bak het mengsel 5 minuten op een matig vuur. Voeg dan de bouillon toe en laat de kip in 15 minuten gaar pruttelen. Snijd intussen de prei in ringetjes en voeg die samen met de crème fraîche toe. Voeg het citroensap toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat hm zo'n 8 minuten pruttelen zodat de saus indikt.
Verwarm de oven voor op 200 C. Schenk de kipsaus in een ovenschaal en bekleed de bovenkant met bladerdeeg. Prik hier en daar gaatjes voor de stoom. Bak de pie in 30 minuten mooi bruin en knapperig.

2 opmerkingen:

Lidi zei

...en smaakte het net zo lekker als het lijkt?

m zei

He was heerlijk!!