maandag 25 januari 2010

Broodjes tijd

Ontbijten, dineren, nee, lunchen doe ik het liefst. Ik ben echt een broodmens, ook al schiet het er de laatste tijd een beetje bij in. Als ik later groot ben, zou ik graag een eigen lunchroom openen. Met taartjes, scones en lekkere broodjes. De essentie van een lekker broodje is vers brood, het liefst warm, en dan lekker ruim beleg, beetje groen erbij.. et voilà niet zomaar een bammetje kaas maar een genot!

Als ik zondags lunch draai op mijn werk, heb ik vaak tijd om wat met broodjes te spelen. Met mijn vorige collegaatje at ik standaard een heerlijk broodje met hardgekookt ei, tomaat en mosterdmayonaise. Ook experimenteerde we op een gegeven moment met een panini die zij op de PC Hoofdstraat was wezen eten: grillgroente, mozarella, kip, pesto, tomaat, en dan met basilicummayonaise. Delicieux!

Het broodje waar ik nu echter vol van ben (letterlijk en figuurlijk) is een heerlijke combinatie van ciabatta en panini. Zachte geitenkaas, frisse munt, verse spinazie en dan honing om te dippen. Zoet combineert hartig, hard combineert zacht. Een werkelijke verrassing!Recept

- 1 ciabatta
- 5 blaadjes munt
- handje spinazie
- plak geitenkaas
- honing

Beleg de ciabatta met de munt, spinazie en de geitenkaas. Stop hem voorzichtig in de toaster/tosti-ijzer tot hij mooi knapperig is en de geitenkaas zacht, maar niet gesmolten. Serveer hem met honing om lekker te dippen!

2 opmerkingen:

Lidi zei

Als jij dan later groot bent en ik heel oud, kom ik elke dag in jouw lunchroom 'n lekker broodje eten!

mama zei

Dat klinkt heerlijk!