maandag 4 januari 2010

Broodnodig

De colleges zijn weer begonnen, dus ook mijn strijd om alle cafétjes in Utrecht te leren kennen. Vaak kom ik weer uit bij hetzelfde; bij Broers omdat het makkelijk is, bij Park Café omdat het leuk is.. Nieuwe tentjes zijn er echter genoeg voor mij, dus om het nieuwe jaar in te luiden, bezocht ik met wat vrienden Broodnodig voor een quick coffee.

Broodnodig is een lieve lunchroom/espressobar die zich inmiddels al op drie plaatsen in Utrecht heeft gevestigd: Mariaplaats, Burgemeester Reigerstraat en de Willemstraat. Ik was in de oudste vestiging, op de Mariaplaats. Het is een klein zaakje met een counter en hooguit tien tafeltjes. Het decor is strak met witte stoelen, aan de achterwand een doorgetrokken bank en lichte muren met wat oranje decoraties. De boodschap is duidelijk: strakke kwaliteit.

Het is lunchtijd dus de zaak zit vrij vol. Lekker geurende broodjes en gebak komen voorbij. Het bedrijf is oorspronkelijk opgezet door een stel, hij is Zweeds, zij is Nederlands. Zelf bakten ze brood en gebak en die kwaliteit is nog steeds merkbaar. De broodjes zijn vers, goed belegd en de borden zijn kleurig en aanlokkelijk opgemaakt. Notenbrood met geitenkaas en vossenbessenjam, Polarbrood met fetakaascrème en artisjok, of toch maar een ciabatta??
Ook het gebak staat aanlokkelijk te lachen op de counter. Meesterlijke broodpudding, platte scones, verschillende taarten. Home-made en lekker geurend!

De drankenkaart is leuk, maar niet zo opvallend als je bij een espressobar zou verwachten. Espresso, latte, cappuccino.. De kleine is eigenlijk te klein, de grote iets te duur. Thee is er echter in vele smaakjes en allemaal versgeschept in zakjes. Zelf kan ik "Bij wind en regen" erg aanraden! Heerlijke kruidenthee met anijs! Ook is de Thee Steamer leuk. Dit is thee met 1/3 geklopte melk en 2/3 water. De thee mag iets sterker, maar de volle sensatie in de mond maakt het goed. Vooral kaneel was het proberen waard! Daarnaast zijn er home-made smoothies, heerlijke warme chocolademelk en biologische sapjes.

Kortom, zeker het lunchen waard. De sfeer is vol en fijn, het eten ziet er goed uit en de drankjes zijn prima. Wederom een lieverdje dus!

2 opmerkingen:

mama zei

Het lijkt wel of er in Utrecht meer leuke lunchcafeetjes zijn dan hier!!

Anoniem zei

thee steamer klinkt als een chai tea latte. voor een pittigere chai tea latte met kaneel en honing www.bondichai.nl