woensdag 7 juli 2010

Verse tomatensaus

Wat is het toch zomer! Blauwe luchten, af en toe een wit wolkje, lome sferen en warme geuren. Gisteren had ik een hele vrije dag, dus trok ik er met de fiets op uit om de provincie Utrecht te ontdekken. Met de fietsknooppunten naar Bilthoven, Westbroek, de Maarsseveenseplassen, Oud-Zuilen en weer terug. Na een tocht van 40 km sloeg de honger toe: tomaten, paprika, lente-uitje, et voilà: een verse tomatensaus!


Recept

2 personen

- 3 tomaten
- 1 paprika
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- handje verse basilicum
- een scheut rode wijn
- peper en zout

Snijd alles klein. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes, knoflook en paprika kort. Voeg de tomaten en basilicum toe en blus dit af met een scheut rode wijn. Laat de saus op een laag pitje ongeveer 15 minuten sudderen tot er een mooie rode brij is ontstaan. Serveren met spaghetti en kaas.

2 opmerkingen:

mama zei

Klinkt verrukkelijk!

Lidi zei

ja, lekker!