maandag 25 april 2011

Zomerse pasta

Het is zomer. Punt. Dit mooie paasweekend was ik in Limburg te vinden en sinds ik in Roermond uit de trein stapte, was het zomergevoel zo groots aanwezig. Op de fiets het glooiende landschap door, zwemmen in ijskoude riviertjes, liggen in het groene gras en zelfs de libellen en vlindertjes vlogen al langs je oren. Wie had dat kunnen denken, met Pasen? Zelfs de nachten waren te doen, hoewel het in een tentje tegen een uur of 4 's nachts toch aardig koud was.
Bij dit zomerse weer hoort ook zomers eten. Lichte maaltijden zoals salades en pittige rijst, maar ook wel een lekkere pasta. Ditmaal met aubergine en artisjok.

Recept

6 personen

- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 3 aubergines
- 2 blikken tomaat
- 2 tl fijne kristalsuiker
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 g artisjokken uit blik
- 125 g zwarte olijven
- basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- 500 g spaghetti

Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit ze in wat olijfolie op laag vuur. Snijd de aubergine in stukjes en voeg die toe, bak het geheel tot de aubergines een beetje bruin zijn. Doe de tomaten erbij, voeg peper en zout naar smaak toe, wat basilicum en doe de suiker en tomatenpuree erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de saus dan op een laag vuur 20 minuten pruttelen. Roer dan de artisjokken en olijven erdoorheen en verwarm de saus nog 5 minuten.
Breng intussen in een andere pan water met wat zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar. Serveer de spaghetti met de groentesaus. Lekker met olijvenbrood.


1 opmerking:

mama zei

Klinkt heerlijk