Ik heb het druk.. Ja druk.. Afgelopen week stond in mijn planning paper schrijven en inleveren zodat ik deze week al vakantie zou hebben. Die poging is helaas mislukt. Met vierkante ogen zit ik achter mijn laptop: typen typen typen. Gelukkig begint er wat te komen. Inmiddels ben ik bij versie 4 en begin ik een beetje richting tevreden te gaan. Zielig ben ik echter absoluut niet. Dit weekend was ik nog even uitwaaien in Brussel en gisteren heb ik thee gedronken en heerlijk gekookt in Eindhoven. Met name de linzensalade was voor herhaling vatbaar. Met die smaken in mijn mond typ ik verder.
Recept
500 gram rode linzen
een bosje munt
een bosje koriander
een teentje knoflook
een halve cm gember
1 theelepel komijn
een groentebouillonblokje
2 limoenen
200 g feta
zout en peper
Kook de linzen in een pan met water en de bouillon in ongeveer 20 minuten gaar. Doe na 15 minuten koken het teentje knoflook, uitgeperst er bij, doe het stukje gember (ongeveer een halve centimeter lang) ook door de knoflookpers in de pan en voeg de komijn toe. Giet de linzen af als ze gaar zijn (in totaal ongeveer 25 minuten koken). Hak de koriander en munt grof en roer ze door de linzen. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Verkruimel voor serveren de feta erover. Heerlijk met naanbrood.
Bron: http://members.chello.nl/~hdoesema/salades.htm#linzensalademetmunt
1 opmerking:
Klinkt heerlijk!
Een reactie posten