maandag 27 januari 2014

Viskoekjes

Vandaag een recept van mijn vader. Hoewel mijn moeder het scepter zwaait in de keuken, is het aan mijn vader om in de weekenden te koken. In een schriftje bewaart hij zijn recepten. Sommige zijn een succes, andere minder. Toen ik afgelopen weekend kwam eten, mocht ik een suggestie doen. Het werden de viskoekjes. Met lekker brood, een salade of wat broccoli een prima maaltijd. 

Recept

2 aardappelen kruimig, geschild
1 liter visbouillon
250 g kabeljauwfilet, in stukken
1 ei, losgeklopt
2 el semi-zongedroogde tomaten, in stukjes
1/2 bakje bieslook, fijngesneden
100 g tuinerwten
3 el mayonaise
1 el grove mosterd
1 tl gedroogde dille
75 g paneermeel
100 ml zonnebloemolie

Snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar. Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn. Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat afkoelen.

Meng dan 3 el mayonaise, de mosterd en de dille. Vorm vervolgens 12 koekjes van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de mosterddip. 

Bon'ap!