zaterdag 14 mei 2011

Alice's tea cup

It's been a while.. dat ik in New York was. Na mijn eindexamens, dus alweer bijna twee jaar geleden, vloog ik met mijn moeder naar de city of cities, de apple. Wat een ervaring was dat: die enorme stad, vol verschillende sferen, de beste musea ter wereld, alle bekende filmplekken en niet te vergeten, de vele koffietentjes.

Eén dag gingen we op stap met een kennis via via, Gabrielle. Zij nam ons mee naar het MoMa en vervolgens naar het meest geweldige lunchtentje van NY: Alice's tea cup. Zoals de naam al zegt, waren ze vooral gespecialiseerd in thee en al het lekkers dat daar bij van pas komt: scones, brownies, taart, cookies. Daarnaast was de lunchkaart ook de moeite waard, van salades tot soepen tot heerlijke sandwiches. Vooral de veggie sandwich viel bij ons in de smaak!


Een tijd geleden kwam ik via Gabrielle te weten dat de twee zussen die deze zaak runnen ook een kookboek hebben uitgegeven: Alice's tea cup, of course. Alle befaamde recepten kan je vinden in dit boek, dat bovendien de typisch Amerikaanse tearoom sfeer uitstraalt. Daarnaast leren we de medewerkers kennen, krijgen we de familieverhalen van de zussen te horen, en worden we met mooie foto's verleid om toch echt een keer een tea party te geven.

Een verleidelijk boek dus, en daarom heb ik het ook maar meteen besteld. Toch kleven er ook wel nadelen aan het boek. Het is een mooi hebbedingetje, maar de recepten zijn voor ons wat moeilijker te volgen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan canola oil of buttermilk? Bovendien krijg je al bladerend niet eens zoveel zin in al die vreemd gekleurde cakes, appeltaart is dan meer wat me trekt. Anyway, binnenkort zal ik er iets uitmaken en het jullie laten weten.

2 opmerkingen:

Douwe zei

Koolzaadolie en karnemelk kan je toch bij een beetje grote supermarkt wel krijgen?

mama zei

Publiceer jij nou maar het recept van je heerlijke bananen cupcakes die je gisteren voor ons hebt gemaakt, overheerlijk en met bekende ingredienten!