zondag 15 mei 2011

Bananen cupcakes


Bananen cupcakes, in de trend van de New Yorkse vlagen.. Niet uit dat kookboek van mijn vorige post, maar gewoon van internet met een vleugje van mij. Geslaagd, net zoals het weekend.

Recept

Voor de cakejes
230 gram zachte boter
230 gram fijne kristalsuiker
230 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
1 theelepel nootmuskaat
3 grote bananen

Voor het glazuur
240 gram verse roomkaas
300 gram poedersuiker
sap van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 18 papieren vormpjes in een muffinbakplaat. Klop dan de boter, suiker, bakmeel, eieren en nootmuskaat in een grote kom met een handmixer glad. Prak de bananen en roer de bananenpuree door het beslag tot het goed is vermengd en schep vervolgens het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes ongeveer 20 minuten. Laat ze dan afkoelen.

Klop voor het glazuur de verse roomkaas met de handmixer (op een lage stand) zacht en glad. Schakel naar een hogere stand en klop er citroensap, poedersuiker en vanille door. Zet een krul glazuur op de cakejes en leg er eventueel een plakje banaan op.

2 opmerkingen:

mama zei

En heerlijk waren ze!!

Lidi zei

mmmmmmmmm.....wanneer mag ik ze eens proeven?