woensdag 3 maart 2010

Hockey


Hockey, een stick en een balletje? Nee, een bandje uit Portland, Oregon. Hockey speelt new wave, gemixt met een beetje soul. Indierock, daar doet het ook wel aan denken. Gisteravond stonden ze in een uitverkochte Kleine Zaal van Paradiso.

Ik was in eerste instantie niet zo bekend met Hockey, althans dat dacht ik. Geen idee hoe de band eruit zag en de 6 nummers die ik had gedownload kende ik ook echt niet uit mijn hoofd. Vroeg kwamen we aan en de Kleine Zaal bleek leeg en jawel, klein te zijn. Al snel liep het echter vol met een gevarieerd publiek. Eerst kwamen de 16 jarige meisjes, daarna de hippe ouderen en uiteindelijk stroomde de zaal vol met studenten. Varierend tussen rokjes en jeans, sneakers en nog meer sneakers. Een afwisselend publiek.

Hockey bestaat uit een zanger, toetsenist, drummer, elektrische en akoestische gitaar. Vijf iets wat apart gekleden mannen. Vooral de toetsenist was afstandelijk en ging niet echt op in zijn muziek. Bij binnenkomst droeg hij ook nog zijn winterjas (het zal wel koud zijn geweest vergeleken met de USA), maar gelukkig ging die na het tweede nummer uit. Beide heren met gitaar en de drummer werden we helemaal opgenomen in hun muziek. De zanger was helemaal gefocust en ging los in zijn vrouwen t-shirt, grote schoenen en met zijn ene veeroorbel. Heerlijk hip, heerlijk anders.

De nummers volgden elkaar op, de meeste waren wel bekend. Het publiek ging mondjesmaat los. Naast mij stonden de twee grootste fans die juigend en swingend meezongen. De muziek was opwekkend, synchroon en meeslepend. De stem van de zanger was echt goed! Beter nog dan op cd. Vooral Song away werd vol enthousiasme beleefd door band en publiek. Helaas zijn ze nog beginnend en waren de nummer van hun enige album er zo doorheen. De studio in?!

3 opmerkingen:

mam zei

Die grootste fans ... je huisgenootjes?

Anoniem zei

Echt leuke muziek!! :D Ook even Katzenjammer "ge-youtube-d". Lekker vrolijk! Heerlijk! Ken je nog meer leuke onbekende bandjes? ;)
Vond het van het weekend echt gezellig! Leuk elkaar weer eens te zien, jammer dat het zo snel weer om was. Hopelijk heb ik je 's nachts niet te lang wakker gehouden, met het geklets. (A)
Tot snel! Liefs Jeanine

p.s ben trouwe lezer van je blog. ;)

Liselotte Roodbol zei

Uhm Midlake, Two Door Cinema Club, Mumford & Sons.. Je moet 3voor12.nl/luisterpaal maar bekijken. Daar komen elke dag nieuwe albums uit die je gratis kan luisteren. Allemaal onbekend en af en toe heel leuk!!