vrijdag 24 april 2009

Culturele Avond


Elk jaar is er een moment dat je al het talent van het Fons Vitae Lyceum kan zien, en dat moment is de Culturele Avond. Een avond vol optredens van leerlingen en dit jaar was het zelfs een competitie. In het Rozentheater deden we mee aan de Rozentuin, een culturele competitie tussen verschillende scholen, en het was weer fantastisch!!

Laten we beginnen bij het begin, de avond werd gepresenteerd door Oscar van het Rozentheater en onze eigen Charlie. Charlie is een stotterend jongetje uit de onderbouw en stond twee jaar geleden voor het eerst op de Culturele Avond met zijn aandoelijke zelfgeschreven liedje over, jawel, meisjes. Dit jaar deed hij dus de presentatie als bokser, genaamd de Zakenman. De perfecte Adje zou Charlie kunnen zijn, hij doet het echter niet ingestudeerd en af en toe fouten makend bij het uitspreken van namen. Ja, aandoenlijk is het perfecte woord. De combinatie Oscar en Charlie was goed, alleen was Oscar in mijn ogen soms te aanwezig en te flauw.

De avond begon met het enige toneelstuk, die op woensdag tevens met de eerste prijs
er vandoor ging. Een stukje over een ruziend lesbisch stel vertolkt met als afsluiter een liedje op de melodie van Krezips "I Would Stay". Naomi vertolkte een mooie rol als ruziemaakster en zong daarna vol overtuiging haar lied. Indrukwekkend ja.

Naast dit enige toneelstuk waren er ook twee dansgroepjes. Een korte dans van een mix tussen eerste en derde klassers. Tien meisjes met drie kleuren t-shirten en een moderne choreografie. De andere dansers waren twee damens uit 5havo die echt goed kunnen dansen. Hun choreografie bestond uit een mix van modern en Charlie Chaplin-imitatie. Bovendien kwam er ook nog een playback stuk in voor. Ik had hoge verwachtingen, want Lisa en vooral Tessa dansen elk jaar en zijn heel goed. Het was ook mooi, maar ze dansten heel vaak niet synchroon en je zag dat dit ook niet echt Tessa's choreografie was.. Jammer..

En wat waren de rest van de optredens? 14 keer muziek. Vooral de meisjes op gitaar waren dit jaar populair. Ik heb onder andere Fields of Golds en twee eigen nummers langs zien komen. Ook waren er de "standaard" bandjes. Een 4v bandje gaf er wel een orginele draai aan door een prullebakdeksel en tamboerijn toe te voegen aan een oude rocksong. Verder was er een Bob Dylan liedje waarbij naast de drums, elektrische gitaar en piano de zanger zelf gitaar speelde en mondharmonica. Echte "vette country shizzl" zoals iemand in het publiek opmerkte.
En dan was er de schoolband met "Soulmate" en "Sexbom". Een lekkere afwisseling tussen saxofoon, trompet, piano, elektrische gitaar, drums en de krachtige stem van wederom, Naomi. Wat kan die meid zingen, echt een mooie zware stem voor deze nummers!

Het was weer een geslaagde avond, met twee keer uitverkochte zalen. Het publiek was enthousiast en er werd lekker meegeklapt. Het programma was super vol en, zoals Charlie enkele malen zei, liepen we al snel achter op schema. Drie volle uren talent zorgde dat ik met een voldaan en trots gevoel de zaal weer kon verlaten. Wat een school is het toch!


1 opmerking:

Willemijn zei

Het was echt een leuke avond, volgend jaar weer ?? XD