woensdag 15 april 2009

De Bazar


foto van bazaramsterdam.nl

Hoeveel etentjes op kosten van je school kan je hebben? Drie voor mij dit jaar: de leerlingenraad, de MR en ook de schoolkrant mocht dit jaar uiteten. Naar de Bazar in Amsterdam zijn wij geweest.

De Bazar is een groot restaurant op de Albert Cuypstraat, ze noemen zich een wereld-eethuis. Zodra je binnenstapt zit je inderdaad in het buitenland. Oosterse muziek, wanden vol tegels en grappige houten tafels en stoelen. Het is een hoge ruimte met grote ramen en in het midden heb je een ronde bar. In een vierkant om de bar heen zijn de tafels opgesteld en ook is er een bovenverdieping. De ruimte boven de bar is vrij, dus er valt veel licht naar binnen en er is plaats voor mooie grote oosterse lampen. Aan de zijkanten is het plafond behangen met allemaal kettingen van gekleurde lichtjes. Dit geeft een leuk effect, maar leidt ook af als je een gesprek probeert te voeren. Verder staan er overal op tafel lege wijnflessen met kaarsen. Leuk.

Net als de inrichting en het eten is de bediening voor een groot deel allochtoon. Met grote dienbladen lopen de obers rond om de maaltijden te brengen. Zij kunnen die echter niet zelf op tafel zetten, dus altijd komt er een tweede lid van de bediening aanhollen om te serveren. De bediening is verder vriendelijk, maar als je haast hebt, moet je hier niet eten. Het duurt allemaal heel lang. Ja, de niet-westerse cultuur hè!

De kaart is groot: ontbijt, lunch en diner. Met een vriendin heb ik een van de specialiteiten uitgeprobeerd: Bizar Bazar en dan de vleesvariant. Dan krijg je een grote mooi beschilderde schaal met vleesspiezen en rijst. Ook krijg je een bordje aardappeltjes, couscoussalade en 3 verschillende sausjes. Lekker, maar soms een beetje droog..


Ons budget was groot genoeg om ook de nagerechten te proberen. Sjàrbàt Bàstàni, een glas vol fruit, sorbetijs en slagroom. Helemaal afgemaakt met mintsiroop. Een vreemde ervaring. De eerste happen zijn zuur door het sorbetijs, maar daarna kom je langzamerhand bij de muntsiroop. Daar moet je van houden.

Kortom, een leuke gelegenheid om met een groep te gaan eten, ruimte zat. De sfeer is goed en het eten in verhouding met de prijs ook. Verwacht echter geen culinaire hoogstandjes en zorg dat je geen dove mensen meehebt in verband met de rumoerige muziek!


De Bazar
Albert Cuypstraat 182
www.bazaramsterdam.nl


Maandag t/m donderdag 11.00 uur tot 01.00 uur.
Vrijdag 11.00 uur tot 02.00 uur.
Zaterdag 09.00 uur tot 02.00 uur.
Zondag 09.00 uur tot 24.00 uur.


Geen opmerkingen: