dinsdag 7 april 2009

Keira Knightley, our normal best-friendMet een acteur als vader en een scriptschrijver als moeder wordt acteren er met de paplepel in gegoten. Geen wonder dat de 24-jarige Keira Knightley vanaf haar negende op het witte doek te zien was. Haar echte doorbraak kwam echter bij de film "Bend it like Backham" waar zij de rol van Juliette Paxton vertolkte. Daarna ging het snel: Love Actually, de trilogie Pirates of the Caribbean, Pride & Predjudice, Atonement, Silk, the Duchess en ook voor 2010 staan weer 4 films gepland, waaronder twee reizen terug in de tijd.

Dat zijn Keira's beste rollen, wordt gezegd, de kostuumdrama's. Met haar ranke lichaam en mooie gezichtje is zij geknipt voor de rollen van opstandige dames van toen. Maar is dat niet makkelijk, om je te verstoppen achter pruiken en grote jurken? Is dat niet wegkruipen voor "echt" acteren? In een interview met de Volkskrant weerlegt ze deze beschuldiging. Ze vertelt dat ze het heerlijk vindt om met kostuums te spelen, maar vooral de verhalen trekken haar aan. Drama's van vrouwen die niet thuis hoorden in hun omgeving, vrouwen met te veel karakter, heerlijk. Voor dezeb film leest ze zich eerst helemaal in en probeert ze zich zo goed mogelijk in te leven. Het lukt haar aardig, want ze steeds wordt ze weer geprezen voor haar mooie vertolkingen.Naast haar films staat Keira ook in de spotlichten over haar "wel of niet anorexia-probleem". Dat ze dun is, is zeker maar anorexia? Knightley ontkent alles en in de Glamour van februari zegt ze uitdrukkelijk gewoon van nature dun te zijn. Ze wil mensen juist een reëel beeld van haar uiterlijk geven, benadrukt ze. In haar laatste film, the Duchess, heeft ze daarom ook geweigerd om haar borsten digitaal te laten vergroten.

En de rest van de media-aandacht? Keira wil wel praten over de films, maar "privé is privé". Dat ze een relatie heeft met acteur Rupert Friend (jaja, onze Mister Wickham in Pride & Predjudice) is bekend, maar ze laat er niks over los in interviews. Wat ze vooral wil, is down-to-earth blijven. In interviews blijft ze nuchter en in de Tatler vertelde ze hoe blij ze werd van etentjes met vrienden en lekker rondwandelen over de boerenmarkt.
Kortom, lekker normaal wil onze lovely Keira zijn.. No divagedrag, please!1 opmerking:

mama zei

Misschien is ze wel zo goed in kostuumfilms omdat ze met zo weinig dramatiek toch heel expressief is, uitermate passend bij de Engelse gereserveerdheid.