zondag 14 juni 2009

Inkt & Olie
Ik ben een bibliotheekmens. Meestal ben ik een keer per week wel op de fiets te vinden richting OBA; om daar even te computeren, om een leesboek te zoeken of om de nieuwe boeken te checken. Ik hou van boeken, maar ik koop ze echter bijna nooit. Een roman lees ik een keer, hooguit twee keer, en als ik ze dan koop belanden ze maar in de kast. Leuk hoor, een collectie, maar noem het krenterig of milieubewust, ik doe er niet aan mee.. Wel stap ik vaak boekwinkels in, om even door de nieuwe boeken te snuffelen en titels op te schrijven. Via een interview in het Parool ontdekte ik laatst Inkt & Olie.

Inkt & Olie is een boekwinkeltje op het hoekje van de Ferdinand Bolstraat en de Rustenburgerstraat. Het is een ruim en licht pand, met binnen en buiten een paar banken. Naast de boekwinkel is er namelijk ook een soort café waar je wat kunt drinken.
Zodra je de deur open doet en de belletjes klinkelen, wordt je hartelijk meegesleurd in de boekenwinkel. De twee eigenaressen zijn beide net klaar met hun studie literatuurwetenschappen en staan vrolijk klaar om je te helpen. De collectie is groot; van Engelse en Nederlandse literatuur tot kookboeken, een paar reisgidsjesen non-fictie. Het leuke is dat het niet de standaard bestsellers zijn, maar dat de dames een gevarieerde keuze hebben aan boeken die ze zelf leuk vinden. Daardoor kunnen ze je hartstikke goed helpen en weten ze vaak een treffend exemplaar voor je te vinden.

Op zoek naar iets anders of gewoon even lekker snuffelen? Dit is het goede adres!


Ferdinand Bolstraat 151 -153
1072 LH Amsterdam
T: 020 6641145

ma 13.00 - 20.00
di 11.00 - 20.00
wo 11.00 - 20.00
do 11.00 - 20.00
vr 11.00 - 20.00
za 10.00 - 18.00
zo Gesloten


2 opmerkingen:

Lidi zei

En... krijgen we nog wat meer over New York?

Liselotte Roodbol zei

Tuurlijk maar deze stond nog als concept, handig toch?!