dinsdag 23 juni 2009

Ravioli


In New York heb je de wijk Little Italy waar dus heel veel Italianen wonen. Je hoort het, je ziet het, je ruikt het. Overal heb je kleine italiaanse restaurantjes en op één van de avonden daar zijn wij bij La taverna op het hoekje bij Greenwich Street en de Sixth Avenue gaan eten. Heerlijk knapperig brood, veel water en verse pasta: ravioli met spinazie, ricotta en walnoten, overgoten met pestosaus. Delizioco!!

Weer terug in Nederland heb ik het proberen na te maken. Ik miste de drukke New Yorkse straten waar we op uit keken, maar de smaak was goed.

Recept
4 personen

- 300 g bloem
- 3 eieren
- 2 el water
- 250 g ricotta
- 600 g verse spinzie
- 1/2 ui
- 3 tenen knoflook
- handje walnoten
- 90 g pesto
- 125 ml crème fraîche

Maak eerst de pasta. Zeef de bloem met een snuf zout boven een kom en maak er een kuiltje in. Breek hier de eieren boven en giet het water erin. Meng het voorzichtig met een vork zodat het kuiltje langzaam opgaat in het deeg.
Leg dan het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 10 à 15 minuten tot het een soepel en elastisch deeg is. In het begin lijkt het alsof er niks gaat gebeuren, maar met een beetje liefde... Dek het deeg dan af met plasticfolie en laat het een half uur rusten.

Was intussen de spinzie en roerbak het. Doe het dan in een vergiet om uit te laten lekken. Snijd de ui heel fijn en bak het glazig met de geperste knoflook. Roer hier een lepel pesto doorheen, daarna de spinazie en de ricotta. Breng het geheel op smaak met flink wat peper en zout. Hak de walnoten fijn en meng die erdoor heen. Parmezaanse kaas is ook heel lekker erdoor heen!

Rol dan de pasta met een pastamachine tot dunne vellen. Leg daar steeds een plopje vulling op en bestrijk er omheen met water. Plak een ander vel erop en snijd er met een scherp mes vierkantjes van. Druk de randen goed aan. Laat de ravioli even liggen terwijl je een pan water opzet. Breng dit aan de kook met een snuf zout en voeg dan de pasta toe. Kook het in 5 minuten al dente tot ze boven beginnen te drijven.
Verwarm in een ander pannetje de overige pesto met crème fraîche. Serveer de ravioli met saus.

1 opmerking:

mama en Willemijn zei

Erg lekker was het!