zondag 7 juni 2009

New York (1)

Eindelijk is het zover; na heel lang aftellen ben ik dan eindelijk in New York met mijn moeder. En mijn eerste reactie? Wow, maar anders dan ik me had voorgesteld. We verblijven in een van de hottest blocks van Manhattan: hartje SoHo in de Thompsonstreet. Het echte New Yorkse straatbeeld overheerst hier: metalen buitentrappen, overal coffee to go en alle soorten mensen, van skinny meisjes met hotpants en stiletto's tot de classic Amerikaan in korte broek en op gympen. Zwart en wit, chinees en italiaans; New York is een stad met alle culturen. De verschillen per wijk zijn groot. Zo hebben we vanochtend China Town doorkruist, daar zie je alleen maar Chinezen! Overal noodles, zelfs om 10 uur 's ochtend, en overal die geur van een beetje stinkende vis. Vervallen en vol.. 
Daarna kwamen we echter in het Financial District; eindelijk de hoge builidings die de sky verstoppen en al die vele banken.. En dan midden tussen de gebouwen opeens de Trinity Church, een oude kerk waar de mis bezig was en waar ze op het naast gelegen kerkhof worstjes aan het braden waren. Very strange.. maar heel gezellig!
Toen zijn we naar Ground Zero geweest en van daar terug door SoHo. Ja New York, met niets te vergelijken, zoveel afwisseling, zoveel leven. I love it!


Brooklyn Bridge


Skyline van Financial District


Coffee to go


Ground Zero


3 opmerkingen:

Lidi zei

Wow, Lotje, ik wist wel dat je het te gek zou vinden!
NY is gewoon de ultieme stad!!!!

Je zusje zei

Lieve Lies,
Wat een geweldige foto met Purkey en Nijlie (L):D. Volgensmij is het daar heel erg leuk :D.

Tot zondag !!!

Xxxx

Je tante zei

Ja, erg lief die diertjes!!!!