dinsdag 16 maart 2010

Lente & Couscous

Is het waar? Is het echt waar? Ja het is waar, donderdag wordt het maar liefst 16 graden Celsius! De lente is eindelijk in aantocht. Na een lange, koude en witte winter kunnen we eindelijk weer onze hoofdjes laten bruinen op het terras, zomermuziekjes meezingen en het saladekookboek opentrekken. Bij dit laatste speel ik echter vals: eigenlijk eet ik het hele jaar door zomerse salades. Vandaag vond ik echter dat het echt Mediterraans kon met een heerlijke couscoussalade. Glaasje gekoelde witte wijn erbij en op naar het park?!


Recept

2 personen

- 125 g couscous
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 2 bosuitjes
- 2 el pijnboompitjes
- 40 g rucola
- 1 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper en zout

Doe de couscous in een kom en bereid hem volgens de verpakking . Snijd intussen de avocado, tomaat en bosui in stukjes. Bak op een laag pitje de pijnboompitjes mooi bruin en knapperig. Hussel de gesneden groente, rucola en pijnboompitjes door de couscous als deze klaar is. Voeg dan de olijfolie en citroensap toe, breng alles op smaak met peper en zout, en waan je in zuidelijke taferelen!

1 opmerking:

mama zei

Dat wordt genieten daar aan de Vecht!