Hoe veel pogingen heb ik al gedaan om scones te bakken?? Veel. En telkens mislukt het weer, ze zijn vaak wel eetbaar, maar lang niet zo lekker als bij de Bakkerswinkel of die van de Noordermarkt. Droog, hard, klein; geen scones. Gisteren heb ik echter een recept uitgeprobeerd dat mag blijven. Verse scones tijdens een zondagochtend ontbijtje, al gapende gemaakt door mijn broertje en mij. Perfect!
Recept
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels(25 gram) witte basterdsuiker of fijne witte suiker
-halve theelepel zout
- 2 eieren
- 1 dl karnemelk
- 60 gram boter
Verwarm de over voor op 220 graden. Meng het meel, de suiker en het zout. Doe de boter bij het mengsel en wrijf alles tot kruim. Meng de eieren met de karnemelk. Maak een kuiltje in het deegkruim en doe er het eiermengsel bij. Meng tot een deeg. Maak een bol en trek hier zo'n 8 porties uit met de hand. Probeer het deeg wat luchtig te houden, dus geen aangedrukte bolletjes. Leg de balletjes op een ingevette bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en heerlijk knapperig. Serveer met boter, lekkere jam en een clopped cream.
- 2 eetlepels(25 gram) witte basterdsuiker of fijne witte suiker
-halve theelepel zout
- 2 eieren
- 1 dl karnemelk
- 60 gram boter
Verwarm de over voor op 220 graden. Meng het meel, de suiker en het zout. Doe de boter bij het mengsel en wrijf alles tot kruim. Meng de eieren met de karnemelk. Maak een kuiltje in het deegkruim en doe er het eiermengsel bij. Meng tot een deeg. Maak een bol en trek hier zo'n 8 porties uit met de hand. Probeer het deeg wat luchtig te houden, dus geen aangedrukte bolletjes. Leg de balletjes op een ingevette bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en heerlijk knapperig. Serveer met boter, lekkere jam en een clopped cream.
2 opmerkingen:
Zo, dus het kleine broertje kan ook al bakken en braden?
O, wat waren ze lekker!!
Een reactie posten