woensdag 4 maart 2009

La tourneuse de pages
Gisteren was het weer tijd voor een filmpje, want de stapel met opgenomen films groeit de laatste tijd hard. Het bekijken schiet er een beetje bij in dus ik had me voorgenomen op een lekker drama-avondje te hebben met "La tourneuse de pages".

"La tourneuse de pages" is een frans drama over een meisje en haar grote liefde: de piano. Als ze als kind meedoet aan het toelatingsexamen voor het conservatorium lijkt alles goed te gaan. Helaas wordt ze afgeleid door een van de juryleden, Ariane Fouchécourt, die een handtekening uitdeelt. Mélanie Prouvost raakt helemaal van slag en ze faalt..
Jaren later komt ze als stagiare in het advocatenbureau van de echtgenoot van het jurylid terecht. Ze biedt zich aan om in de vakantie op hun zoontje te passen als au pair. Langzaam wordt ze onmisbaar voor Ariane. Mélanie wordt haar "tourneuse de pages" en met die functie wordt de macht over Ariane steeds groter. Ze kan elk concert maken of breken als ze wil.. Want dat is het, Mélanie wil Ariane helemaal slopen..

Het is een zeer intrigerend drama, vind ik. Heel subtiel wordt Mélanie steeds belangrijker voor Ariane en nog subtieler breekt ze Ariane totaal. Déborah Francois maakt van Mélanie een beangstigende personage. Je weet niet wat er zal gebeuren.
Ook de setting is heel goed uitgewerkt. Eindeloze kille gangen en overal schuilt het gevaar. Er wordt ook heel mooi een spottende knipoog naar Hollywood gegeven. Steeds verwacht je namelijk acties, maar steeds is het veel subtieler dan de verwachtingen. Ja, een intrigerende film van Denis Dercourt!La tourneuse de pages (2006)

Regisseur: Denis Dercourt

Mélanie: Déborah Francois
Ariane: Catherine Frot


1 opmerking:

Lidi zei

Ik lees je blog elke keer met veel plezier!!!