zondag 1 maart 2009

Parisiennes

Klikkende hakken, haastige voetstappen, een sigaretten walm en een zwarte schim die vluchtig langs je heen loopt; alweer gepasseerd door een Parisienne. Al jaren lang is Parijs een van de bekendste modesteden ter wereld. Iedereen heeft wel gehoord over de parisiennes die telkens weer de nieuwste mode bepalen. Toch blijven ze door de jaren heen hetzelfde imago houden: stijlvol, elegant, tikkeltje stoer met heel veel zwart! Je zou kunnen zeggen dat ik geobsedeerd door hen ben. Ik zou er ook wel zo uit willen zien, maar niet iedereen kan zomaar een parisienne worden. Je moet een bepaalde wolk om je heen hebben hangen; je gedrag en je maniertjes zijn bepalend.
Die vier dagen in Parijs heb ik weer heerlijk mijn ogen uit gekeken. Van twee jongens die direct uit de Loreal reclame leken te zijn gestapt in de Marais (helaas durfde ik echt geen foto van ze te nemen; de zelfverzekerdheid en lichte arrogantie die van ze afstraalden..), tot twee schatjes die voor de Notre Dame achter duiven aan renden. En dus de parisiennes.


Meisje in het Louvre, wachtend op een vriendin


Drie studenten met een ijsje voor de Notre Dame


Mijn twee duivenjagertjes

Twee Parisiennes voor Jardin du Luxembourg


Twee studenten bij de Sorbonne


Mensen uitrustend bij de Notre Dame

En welke trends ik heb gezien in Parijs? Op dit moment lopen alle Parisiennes op ballerina's en veel in korte jurkjes met een A-lijn. Een beetje wijd en girlish.. Verder zijn de leren jasjes ook helemaal hot, vooral gecombineerd met skinny jeans. Voor de mannen gelden ook de strakke broeken en jackies, maar dan wel gecombineerd met ouderwetse mannenschoenen en wat langer haar.
Dit alles in combinatie met een snelle tred en een sigaret in de mond..
Ça me plaît!

2 opmerkingen:

martha zei

Wachtend meisje in het Louvre vind ik een prachtfoto.
Bedankt voor de ballerinatip!

mama zei

Vooral die twee studenten bij de Sorbonne, die jongen met die forse bril: bijna archetypisch Parijs.
De herinnering aan de jaren'50 is ook sterk, dat was tenslotte ook de tijd dat Parijs het voorbeeld voor alle jongeren in de hele wereld was. Prachtig!