maandag 23 maart 2009

Les lunettes de soleil ^^Agyness Deyn with her favorite

Even leek het lente, zomer zelfs. Strakblauwe lucht met heel veel scherpe zonnestralen. Overal zag ik mensen met zonnebrillen en dat was ook wel nodig. Met knijpende ogen heb ik van de zon genoten, want een zonnebril heb ik nog niet. Tijd voor een zoektocht naar des lunettes de soleil dus.

Op mijn tocht kwam ik eigenlijk twee soorten tegen: de normale zwarte plastic zonnebril en de pilotenbril (met metaal). De trend is tegenwoordig 'hoe groter, hoe beter'. En dat geldt voor man en vrouw, echt een unisex-product dus. Verder zie je versieringen zoals goude randjes, diamantjes of een printje. En sinds Agyness Deyn haar voorliefde voor felgekleurde zonnebrillen heeft getoond, begint het aanbod in roze, rood, groen en gele brillen ook te stijgen. Lekker vrolijk voor de zomer!

Wat me wel schokte waren de prijzen: die liepen héél erg uit. Voor een goedkope versie ben je vaak tussen de 5 en 10 euro kwijt, maar als je een beetje kwaliteit wil, kan de prijs in tientjes en soms wel in
honderdjes stijgen. Voor wat? Een donkere bril die je hooguit een maand in het jaar écht nodig hebt! Wonderlijk, maar aangezien iedereen er eentje wil, kan het wel..

Tijdens m'n inspiratietour viel me trouwens ook op dat mannen echt niet zonder kunnen. Mijn twee collega's bevestigden uiterst serieus dat een zonnebril echt 'nodig' is! "Zo'n uniek exemplaar wil je gewoon hebben. Er waren er maar 200 op de markt en ach.. 450 dollars is het dan echt wel waard!"
Ook in de uitgaansscene zijn deze assecoires populair bij de man. In de Melkweg spotte ik zaterdag verschillende types met bril op. Pilotenbrillen, gekleurde brillen en af en toe een zwarte plastic.. Er liep zelfs iemand met een zonnebril op zijn achterhoofd. Heel 'sexy'!

Nee, Nederland kan niet zonder zonnebril. We blijven positief, en anders beschermd het misschien tegen de regen en wind?!

1 opmerking:

Willemijntjeee zei

De lente is nu alleen weer voorbij :(:(. In de kast dus weer met de zonnebrillen :(.