vrijdag 13 maart 2009

Tea time
Tea is hot!
Jawel, letterlijk en figuurlijk. Thee begint steeds meer de plek van koffie in te nemen. Ik zie steeds meer theereclames op tv, tea on the go is ook al gesignaleerd en verder zie je in café's de vraag naar thee ook toenemen. Waar is de tijd gebleven dat thee voor omaatjes was?

Thee associeer je in eerste instantie met oude vrouwtjes die de hele middag gezellig door kwebbelen in gezelschap van een bloemige theepot. Het liefst natuurlijk met een zelfgebakken koekje erbij. Nu zien we dat beeld echter veranderen. Op tv zijn Lipton reclames met glooiende landschappen en "sexy" mannen die relaxt een kop thee drinken. Een totaal ander plaatje dus.
Verder zie je in bladen en op internet foto's van celebs en hun lovely gadget: een kop thee. Groene thee is in trek, maar voor verse muntthee is helemaal van dit moment. Groene blaadjes er nog in en voor de liefhebber suiker of honing voor de zoete nasmaak. Very healthy, not?! (als je de suiker vergeet natuurlijk..)
Ik denk dat dit dus vooral zo'n hype is, omdat mensen dan 'gezond' bezig zijn. Zo'n groen drankje, helemaal puur natuur? Nee horen we nu in de Zonnatura reclames. Al die theeën bestaan eigenlijk uit smaakstofjes en puur natuur is het al lang niet meer. Als we dus echt gezond bezig willen zijn, kunnen we beter naar de natuurwinkel of inderdaad, naar de markt voor verse munt.

Toch heeft het ook wat hoor. Een lekkere pot geurende thee, samen met wat koekjes, of op z'n engels met scones. Lekker een hele middag kwebbelen, net als de omaatjes van vroeger. Heerlijk ouderwets!

Ook theesalons verschijnen de laatste tijd overal. Dit is echter wel de leukste die
ik ken: Le Loir dans la théière in Parijs, midden in de gezellige Marais.
Zeker proberen!


2 opmerkingen:

Willemijn zei

Heejj zus,
Leuke foto die bovenste, met je kop en koekjes. Ik vind je uitspraak met 'Tea is hot' ook erg leuk, want het heeft 2 betekenissen.

Kussiee je zusje

Lidi zei

Erg aantrekkelijk, die smakelijke bordjes met lekkers!

XXX Je tante