dinsdag 31 maart 2009

Faire en vélo
Een tijdje geleden had ik franse uitwisselingsstudenten in huis. En wat viel het het meeste op? "Les bicyclettes, bicyclettes, bicyclettes. Tout le monde fait en vélo!" En gelijk hadden ze. Als je door Amsterdam loopt, of dus fiets, zie je overal fietsen. Fietsen met bakken, met kinderzitjes, racefietsen, tourfietsen, omafietsen, af en toe een ligfiets. Dat is Nederland, dat is Amsterdam..

Hoe vreemd al die fietsen zijn, merk je dus pas door de reacties van buitenlanders. Zo stuitte ik een tijd geleden op een heel lief prentenboekje over, jawel, fietsen. Het boekje is gemaakt door de franse illustratrice Charlotte Dematons en het heet "Fiets". Je merkt hoe gefascineerd zij is door fietsen. In een interview vertelt ze ook dat vooral in het begin al haar aandacht op straat naar de fiets ging.
Het is een prentenboekje over een jongentje in berenpak, het boekje begint als hij merkt dat zijn mooie racefiets is gesloten. Huilen, huilen, huilen.. Het is zo schattig, zonder tekst, en vol emoties! Ik moest er weer aan denken, omdat mijn fiets maandag is gejat. Ja, dat doet pijn, hoe krot hij ook was..

2 opmerkingen:

Willemijn zei

Dat boekje is zo ontzettend lief !!!!!!!!!!!!!!!
En inderdaad fietsen zijn erg populair in bij ons ;).

Lidi zei

Wat erg Lotje, je eerste gestolen fiets....