zondag 15 maart 2009

Testlounge in het Fijnhouttheater
Soms zit je zaterdag zonder plannen thuis en bevalt dat je niet.. Dan kun je mensen gaan bellen, op internet gaan zoeken naar evenementen en dan kun je op leuke dingen stuiten. This happened yesterday.. Ik kwam terecht in het Fijnhouttheater samen met een vriendin.

het Fijnhouttheater is een cultuurcentrum voor jongeren bij de Jacob van Lennepkade. Hier kunnen jonge kunstenmakers hun talent tonen en verder worden er ook cursussen aangeboden: salsa, fotografie, toneel, computers, etc.
Gisteravond was er het vijfjarige jubileum van hun artperformance-event "Testlounge". Dit wordt normaal 3 keer per jaar gehouden om nieuw talent een kans te geven om hun podiumkunsten te laten zien. Zo was er bij de vorige editie plaats voor de nieuwe oogst van de Frank Sanders Akademie. Ook gister was het weer een succes en kon men genieten van vele vreemde acts.

Na de opvoeringen was er plaats voor een driekoppige band: cello, drums, gitaar en zang. Langzamerhand vulde de zaal en de bar zich met countryklanken en na een poosje kijken werd er zelfs geswingd. Van jong student tot oud en bejaard! Iedereen kon zich uitleven en lekker gek doen! Halverwege werd de band tot stilte gemaand en kwam er een huwelijk tussen Iris en Saskia in bruidsjurken onder een bloemen prieeltje.. A little bit strange, these artists.. Daarna konden we echter weer verder hupsen! Bizarre, maar zeer geslaagde avond!

Check de website voor de volgende Testlounge, ik ben zeker weer van de partij. Ook een cursus is leuk, die starten vanaf 14 april weer.


Het Fijnhouttheater
Lootsstraat 37-39
http://www.hetfijnhout.nl/

Geen opmerkingen: